Váltani, változtatni kell!

Hír
2014.03.25
21:02

Több ezer emberrel találkoztam utcafórumokon az elmúlt hónapokban. Dől a panasz az ellátás nélkül maradt rokkantnyugdíjasból, a meglopott trafikosból.

Dühös az ostoba korlátok közé szorított, ráadásul megalázott pedagógus. Csöndes szomorúsággal beszél helyzetéről a munkanélküli édesanya, aki nem gondolta, hogy valaha is önkormányzati élelmiszer segélyre szorul. Találkoztam elkeseredett, külföldre készülő fiatallal is. A férj már Münchenben van, a feleség most költözik ki. Nehéz szívvel, mert minden ide köti. Mégis úgy érzi: nem élet ez.

Fél évvel ezelőtt még a félelem dominált. Félelem a jövőtől, a kiszolgáltatottságtól, a hatalomtól. Húsz éve már, hogy úgy éreztük: nem kell többé félni a hatalomtól, munkaidő után azt gondolunk és mondunk, amit akarunk. Az elmúlt négy évben újra sokaknak kellett lakatot tenniük a szájukra, féltve megélhetésüket. Nem egy emberrel találkoztam, aki bevallotta: már a közvélemény-kutatóknak sem mondja el baloldali kötődését, mert ki tudja, ki ül a vonal végén.

A félelmek helyét mára átvette az elszántság. - Önre szavazok Burány úr, ez így nem mehet tovább – mondja a családapa, akinek van ugyan munkája, de fizetése két gyerek mellett jó, ha a hónap közepéig kitart. Egy azok közül, akik számára a családi matek szomorúan egyszerű: az egyre kevesebből kellene egyre többet költeni. Akiknek a sárgacsekkekből több van, mint a papírpénzből…

Ez így valóban nem mehet tovább, váltani, változtatni kell! Ehhez csak egy toll kell az Ön kezében április 6-án a szavazófülkében. Adjanak esélyt önmaguknak, családjuknak!

Szavazzanak rám és a kormányváltó pártokra. Ne maradjanak otthon, mindenki számít!